Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-09@16:43:44 GMT

شبکه بانکی کشور با عملکرد دولت در حال ورشکستگی است

تاریخ انتشار: ۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۱۵۱۳۲۲

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع) با اشاره به وضعیت بانکی کشور گفت: شبکه بانکی کشور با عملکرد دولت یازدهم در شرف ورشکستگی است.

خبرگزاری تسنیم: به همت انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده مدیریت دانشگاه تهران مناظره‌ای با عنوان بررسی عملکرد اقتصادی دولت یازدهم، با حضور حجت‌الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق(ع)، حسین عبدتبریزی استاد دانشگاه و مشاور وزیر راه و شهرسازی و علی خضریان عضو اسبق اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت‌الله عبدالملکی عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق در ابتدای سخنان خود گفت: آقای روحانی درسال 92 به دلیل مسائل اقتصادی صرفا رأی آورد، ایشان در برنامه‌های خود می‌گفتند باید کاری کنیم چرخ اقتصادی کشور بچرخد و عمده رأی‌آوری ایشان در این حوزه بود و درصد کمی مسائل دیگری را در این خصوص در نظر داشتند.

وی با اشاره به عملکرد دولت یازدهم در حوزه اقتصاد گفت: به نظر دراین 4 سال در حوزه اقتصادی کشور چیزی اتفاق نیفتاده و بخشی از زیرساخت‌های فرهنگی مالی و اقتصادی به ضرور تولید شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) افزود: اگر دولت دهم با حرکات زیگزاگی خود در اقتصاد، اقتصاد کشور را دچار مسائل زیادی کرد، اما دولت یازدهم اقتصاد را برای از بین بردن آن ریل گذاری کرد.

عبدالملکی با اشاره به شعارهای روز گذشته کارگران در حرم امام خمینی(ره) مبنی بر وضعیت زندگی کارگران، گفت: این سیگنال‌ها به ما می‌گوید که به توده مردم فشار آمده است و آنها از این وضعیت ناراضی هستند.

وی به آمارهای دولت در زمینه نرخ رشد اقتصاد نیز اشاره کرد و گفت: از 11 درصدی که به عنوان نرخ رشد اقتصاد به آن اشاره می‌کنند 10 درصد به خاطر بحث نفت است و یک درصد برای مابقی مسائل که عمده آن به خاطر کشاورزی است و آن هم حاصل بارش‌های خوب باران طی سالهای اخیر بوده است قطعا اگر رویکرد فعلی اقتصادی در کشور ادامه یابد با بحران‌هایی روبرو می‌شویم که بخشی از آنها کشور را دچار بحران‌های اجتماعی خواهد کرد.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در بخش دوم مناظره با اشاره به اظهارات عبده تبریزی مبنی بر آمارهایی که طی سالهای گذشته در بخش اقتصادی کشور بدست آمده است، گفت: همه می‌دانیم که آقای روحانی درسال 92 اقتصاد خرابی را تحویل گرفتند و همه می‌دانیم وضعیت اقتصاد کشور در آن دوران مطلوب نبود اما آیا وضعیت اقتصاد کشور در سال 96 نسبت به سال 92 بهتر یا بدتر شده است؟

عبدالملکی گفت: ما قبل از انتخابات سال 92 مدام می‌گفتیم وضعیت اقتصاد کشور بسیار بد است اگر کسی می‌خواهد پا به عرصه انتخابات بگذارد در این زمینه برنامه داشته باشد اما دوستان ابتدا وعده 100 روزه حل مشکل دادند و بعد از گذشت هزار و اندی روز می‌گویند ما چنین چیزی را نگفتیم. بحث ما این است اگر نمی‌دانستند چه وضعیت یا اقتصادی را تحویل گرفته‌اند یا بی‌سواد بودند یا خائن و یا صرفا برای منویات سیاسی برسر کار آمدند.

وی با اشاره به آمارهایی درباره وضعیت بیکاری در سال 92 و 95 گفت: سال 92 آمار سرانه بیکاری حدود 10 و اندی بود اما در سال سال 95 این رقم به 12.5 درصد رسید فقر نسبی درسال 95 بیشتر از سال 92 است و ضریب جینی که آقای دکتر می‌دانند چیست در حال حاضر به عدد 40 رسیده است. این بدین معنی است که طی سالهای اخیر ثروتمندان ثروتمند شدند و فقرا فقیرتر.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) همچنین گفت: اگر هم رشد اقتصادی در کشور فراهم شده است به دلیل فروش نفت خام است که نمی‌توانیم پول آن را بگیریم.

عبدالملکی خاطرنشان کرد: صندوق‌های بازنشستگی ما قبل از دولت تقریبا ورشکست بودود الان ورشکسته تر هستند. بدهی دولت به شبکه بانکی 80 میلیارد تومان در سال 92 بود و الان 180 میلیارد تومان است.

وی در همین زمینه گفت: شبکه بانکی ما در پایان دولت یازدهم در شرف ورشکستگی است و بانک‌های ما در حال حاضر 350 هزار میلیارد تومان زیان انباشته دارند و این درحالی است که کل هزینه بانکی ما 70 هزار میلیارد است و این به این معنی است که بانکهای ما 5 برابر ظرفیت پولی بدهکارند.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) در بخش سوم اظهارات خود با اشاره به سخنان عبده تبریزی مبنی براینکه از دولتی در جمهوری اسلامی ایران یک ریال پول نگرفته‌ام، گفت: دکتر عبده تبریزی عمرشان را در فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران سپری کردند و ما حرمت موی سپید ایشان را نگه می‌داریم. ایشان الان هم حتماً افتخاری مشاور وزیر راه هستند. البته ما از ایشان می‌خواهیم زحمت بکشند و به وزرا مشاوره ندهند. زیرا 4 سال پیش آقای آخوندی در جلسه رأی اعتماد به مجلس اعلام کرد که طرح مسکن مهر طرح خود بنده بوده است اما بعد از آن دیدیم که نظر ایشان درباره مسکن مهر تغییر کرد.

عبدالملکی اظهار داشت: 4 سال است که وضعیت مسکن در کشور در رکود به سر می برد و همین باعث شده است بسیاری از کارخانه‌های ما تعطیل شوند و یا در رکود باشند. البته طرح مسکن اجتماعی را مطرح کردند که هیچ چیزی از آن دیده نشد.

وی افزود: آخرین استدلال دولت یازدهم از وضعیت اقتصادی که قبلا مدام می‌گفت دولت قبل چنین آثاری را باقی گذاشته است این است که وضعیت می‌توانست از این بدتر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه امام صادق (ع) خطاب به عبده گفت: این دولت شماست که دارد کشور را به تورم 500 درصدی ونزوئلا با افزایش حجم پول و افزایش واردات نفت خام تبدیل می‌کند. در سال 95 بودجه متکی کشور به نفت دو برابر سالهای گذشته شد.

عبدالملکی در بخش پایانی سخنان خود در این مناظره با اشاره به اینکه همه ما نسبت به وضعیت اقتصادی کشور نگرانیم، گفت:این جای نگرانی است که 700 هزار میلیارد تومان نقدینگی کشور تنها به تعداد اندکی افراد به صورت وام پرداخت می‌شود و همین افراد با قرار دادن آنها در بانک بهره می‌گیرند و اینجاست که شبکه بانکی بدهکارتر می‌شود.

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۵۱۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست

معاون سازمان شیلات ایران گفت: وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری چندان مطلوب نیست و نیازمند همکاری همه کشور‌ها و جلوگیری از صید غیرمجاز و غیرقانونی این گونه‌ها در دریای خزر است. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید مصطفی بهشتیان  درباره وضعیت فعلی ماهیان خاویاری دریای خزر با بیان اینکه این گونه ماهیان مهمترین و با ارزش‌ترین گونه اقتصادی دریای خزر محسوب می‌شوند، گفت: وضعیت ذخایر ماهیان خاویاری طی سال‌های گذشته همواره رو به کاهش بوده و به همین دلیل از سال 1389 با توافق سران پنج کشور حاشیه دریای خزر صید تجاری این گونه از آبزیان ممنوع شد و در حال حاضر صید آن فقط با اهداف تحقیقاتی و بازسازی ذخایر صورت می‌گیرد.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران ادامه داد: آنچه مسلم است اینکه وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری چندان مطلوب نیست و نیازمند همکاری همه کشور‌ها و جلوگیری از صید غیرمجاز و غیرقانونی این گونه‌ها در دریای خزر است.

به گفته وی، همچنین وجود کمیسیون منابع زنده خزر فرصتی است که می‌توان با بهره گیری از آن همکاری و هماهنگی بیشتری بین کشور‌های حاشیه دریای خزر به وجود آورد و این ذخایر ارزشمند را از خطر نابودی حفظ کرد. این کمیسیون هر ساله با حضور کشور‌های عضو شامل ایران، روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و قزاقستان جلساتی در خصوص حفاظت و مدیریت بهره برداری از ذخایر مشترک ابزیان دریای خزر تشکیل می‌دهد.

وی در خصوص عمده‌ترین عوامل ایجاد این مسأله و وضعیت نامساعد و غیرقابل قبول در دریای خزر بوده‌اند، اظهار داشت: تغییرات آب و هوا و کاهش کیفیت‌های محیطی آبی، فقدان مدیریت هماهنگ و کار‌آمد بر این ذخایر مشترک در بین پنج کشور حاشیه دریای خزر، فشار صید غیرقانونی و عدم وجود قوانین مناسب و بازدارنده جهت پیشگیری از صید غیرمجاز و غیر قانونی، روند رو به تخریب رودخانه‌ها و دریا به عنوان محل تخم ریزی و زیستگاه ماهیان با توجه به نقش آن‌ها در حفظ و افزایش ذخایر آبزیان از جمله مهمترین این عوامل محسوب می‌شوند.

معاون صید و بنادر ماهیگیری سازمان شیلات ایران، تأکید کرد: عدم تکثیر مناسب و کافی ماهیان خاویاری توسط کشور‌های حاشیه خزر به علت مشکلات اقتصادی آن‌ها و تمرکزشان بر استخراج منابع و مخازن نفت و گاز فقدان شناخت مناسب و پایین بودن آگاهی عمومی از مسائل زیست محیطی و بی‌توجهی جوامع محلی به آن در حفاظت و بهره برداری از ذخایر، نگاه اقتصادی و انتفاعی صرف بهره برداری از ماهیان و عدم توجه به برداشت پایدار مسئولانه از منابع آبزی و عدم وجود سیستم کارآمد حفاظت از منابع آبزی به دلایل متعدد از دیگر عوامل ایجاد وضعیت نامساعد آبزیان دریای خزر به ویژه ماهیان خاویاری هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • با کمک شورای نگهبان می توان برای بهبود اقتصاد گام اساسی برداشت
  • دهه «رکود، عبرت، تجربه»/رکود رکورد زد؛ رشد ۱ دهه فقط ۱درصد
  • بزرگترین شبکه پشتیبانی از سیستم‌های اتوماسیون شبکه بانکی کشور در «فرادیس البرز»
  • جذب ۵۴۰ میلیون دلار سرمایه ارزی در استان هرمزگان
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • وضعیت فعلی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر مطلوب نیست
  • بهادری جهرمی: نتیجه مدیریت اقتصادیِ سیاسیون رشد ۴۲ درصدی نقدینگی بود
  • انتقاد آقای اقتصاد به سیاست های تعدیل اقتصادی
  • دغدغه اصلی‌ام وضعیت اقتصاد و معیشت مردم است
  • ۲ دستور کار کمیسیون راهبری اقتصاد دیجیتال دولت